Skip til hoved indholdet
    Hjem Vores tilbud Alkoholbehandling

Alkoholbehandling

Alkoholbehandling i Rusmiddelcenter Silkeborg er for dig, som oplever problemer med alkohol og som gerne vil en forandring

Alle kan henvende sig

Rusmiddelcenter Silkeborg tilbyder behandling med fokus på dig og din familie. Behandlingen er gratis og kan være anonym.

Du kommer i gang ved at ringe til os på 89 70 47 00 + 2 og fortælle hvad du gerne vil have vores hjælp til og så  booker vi en tid til en afklarende samtale hos en af vores behandlere.

Du har mulighed for at få mere end én afklarende samtale.

 

Hjælp til afrusning 

Har du brug for afrusning, kan du ringe på telefonnummer 89 70 47 00 + 2 og få en tid til en vurdering hos vores abstinenssygeplejerske.

 

Er du nysgerrig på egne alkoholvaner?

Tag alkohol testen her

Rusmiddelcenter Silkeborg har en abstinenssygeplejerske, som kan give gode råd og vejledning i forbindelse med abstinensbehandling.

Du kan bestille tid til en samtale med vores abstinenssygeplejerske.

Hvis vores abstinenssygeplejerske vurderer, at du har behov for det, og at det er helbredsmæssigt forsvarligt, kan vi tilbyde ambulant abstinensbehandling i samarbejde med din praktiserende læge. Opstart kan ske mandag til onsdag mellem kl. 09.00-12.00.

Du skal dog altid tilses af din praktiserende læge.

Rusmiddelcenter Silkeborg afholder medicinudgifterne.

Efter endt afrusning kan vi tilbyde dig en afklarende samtale med en alkoholbehandler med henblik på et behandlingsforløb.

Abstinenssygeplejersken kan træffes i dagtimerne på mobil: 24 42 55 71.

Rusmiddelcenter Silkeborg tilbyder forskellige behandlingsforløb.

 

Struktureret forløb

Et struktureret forløb er for dig, som er klar til at være afholdende i minimum 3 måneder. I den periode møder du til samtaler hos din behandler og arbejder med strategier til at kunne håndtere en hverdag uden alkohol.

 

Kontrolleret forbrug

Har du et ønske om at have et kontrolleret forbrug af alkohol, tilbyder vi 5 samtaler med fokus på strategier til at håndtere dette. Vi anbefaler ikke dette forløb til personer, som har udviklet fysiske abstinenser.

 

Flex-forløb

Et flex-forløb er for dig, som har været i flere behandlingsforløb og som har brug for en længere tilknytning til alkoholbehandling. I et flex-forløb har du mulighed for at møde hver fredag fra 10.00 til 12.00 i en gruppe med 2 faste mødeledere.

Alkoholproblemer berører hele familien, og derfor sætter Rusmiddelcenter Silkeborg familien i fokus.

Der er ofte mønstre og roller i en familie, som kan være vigtige at arbejde med i forbindelse med alkoholproblemer. For at give hele familien den optimale indsigt og støtte tilbyder Rusmiddelcenter Silkeborg også:   

  • Familiesamtaler
  • Parsamtaler
  • Børnesamtaler
  • Pårørendesamtaler

Spørg din behandler om mulighederne.

Rusmiddelcenter Silkeborg

Færgevej 1

8600 Silkeborg

Telefon: 89 70 47 00 + 2
Rusmiddelcenter@Silkeborg.dk